En hier gebeurd altijd wel iets

Er was eens een klein huisje achter de sokjesboom. Daar woont een mama met een zooitje meiden.
Een meisje woont al in haar eigen huisje, tweede meisje bleef maar een paar jaar. Het derde en vierde meisje zijn geboren in Keppel, het vijfde meisje is ziek

zaterdag 8 oktober 2016

En weer anders....

Wonderlijk genoeg blijkt de inr-waarde gigantisch gezakt en wordt het plan weer omgegooid.  Om 12u gaat Eris op de spoedlijst voor OK. We hebben geen idee hoeveelste ze op de lijst komt te staan.
De bloeddruk begint normaal te worden.  In de Olimel voeding heeft Eris weer extra kalium gehad,  dus weer bloedprikken.  Verder voelt ze zich niet echt lekker,  hangerig en verhoging.  We zien wel wat de dag brengt.

En nu komt er een arts vertellen dat picc-lijn wel boven middenrif ligt en alleen bij flushen schiet er een deel richting lever.  Iets aan die lijn doen kent meer risico dan wat het oplevert.  Dus die pijn en zwellingen doen er niet toe? Dus al dat gemartel voor niks?
En die port-a-cath moet wel keertje,  maar hoeft niet in weekend?  Zo bizar,  waarom zijn we hier dan? Wachten nog op chirurgen en worden dan weggestuurd om vervolgens weer doordeweeks terug te komen? Ze heeft honger,  wil noodle soep,  maar is nu al 2dgn nuchter voor OK.

Kinderchirurg is geweest.  Weer hoogstandje communicatie problematiek hier.  Men zegt teveel langs elkaar heen.
Voorlopig geen plek op spoedlijst en komende tijd geen ruimte voor geplande OK.  Maar wie geeft garantie voor die picc-lijn? Iemand wel eens nagedacht hoe dit erin hakt bij een kind,  maar ook bij de andere kinderen in het gezin die a-la-minute elders ondergebracht moesten worden?
En trouwens brand naast hoofdingang. Daar is apotheek.  Kunnen we uberhaupt wel in buurt van auto komen?

Halverwege de middag. De onduidelijkheid lijkt te zitten in de switch van de gist-kuur.  Oorspronkelijk werd gedacht dat deze 6 weken zou gaan duren,  maar is teruggebracht op 2 weken na de laatste negatieve kweek.   Boel verduidelijkt inmiddels.  SEH team langs geweest om inr te vervolgen.  Vitamine K raakt uitgewerkt,  inr loopt weer wat op.  Maar als het binnen de marge is,  dan mag ze alsnog op spoedlijst. Was 0,1 er boven,  nu afwachten wat er besloten wordt.

Eind van de middag,  Eris gaat de spoedlijst op.  De verwachting is dat ze begin van nacht naar OK gaat.  Daar wordt opnieuw inr bepaald.  Geen idee welk beleid dan gehanteerd wordt.
Helaas,  weer uitstel.  Morgenochtend opnieuw inr en gelijk op de lijst.  Dan komt ze,  zoals het er nu uit ziet,  als tweede aan de beurt. 
Welterusten :) 

...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten