En hier gebeurd altijd wel iets

Er was eens een klein huisje achter de sokjesboom. Daar woont een mama met een zooitje meiden.
Een meisje woont al in haar eigen huisje, tweede meisje bleef maar een paar jaar. Het derde en vierde meisje zijn geboren in Keppel, het vijfde meisje is ziek

vrijdag 7 oktober 2016

En dan loopt het toch anders....

Eris gebruikt bloedverdunners en dat controleren we via haar bloed.  Eerder deze week al vreemde onverklaarbare verhoogde uitslag,  dus overleg hematoloog en trombose-arts.

Dus dag rust en weer opstarten.  Blijkt ie gisteravond erg hoog.  ivm OK vandaag geen bloedverdunners ingespoten en in ziekenhuis gezegd dat ik eerst een arts wil spreken die dit doorgeeft aan de chirurgen.  Nogmaals check,  nog verder gestegen.  Hoe kan dit? Met geen mogelijkheid te verklaren.
Vitamine K injectie.  Die ik dus niet in huis heb.  In ziekenhuis wordt OK afgeblazen.  INR moet eerst zakken. Straks een rontgen-contrast-foto om te kijken of er nog iets te plakken valt aan de picc-lijn.

Eigenlijk ben ik heel boos op de hematoloog.  Ik had gevraagd om die injecties in huis te mogen hebben.  Was nergens voor nodig,  konden ze in elk ziekenhuis geven voor de OK.  Nou niet dus.  Nu injectie,  morgen injectie en hopelijk dan iets lager.  Snap er niks van.  Hoe kan dit?  Voor nu weet ik even niks.

Eris ligt in bedje.  Halverwege de avond zal het onderzoek plaatsvinden.  Het gebeurd in OK-setting.  Ze heeft haar jasje al aan en ik zal in OK-pak mogen.
Ze is bang.  Dit was niet waarvoor ze het ziekenhuis in ging.  En als ze een oorzaak vinden voor de picc-lijn problemen,  dan zal er gelijk gehandeld worden. Geen idee waar in we terecht gaan komen.
Pas hierna kunnen we voorlopig beleid gaan maken....


Oef,  onderzoek achter de rug.  Lijn niet lek,  alleen komt ie vol in de lever uit.  Dus de tpv loopt letterlijk haar lever in,  dat kan een lever niet aan.  Picc-lijn lijkt niet te lekken,  dus de zwelling onverklaarbaar.  Lijn mag voorlopig nog niet gebruikt worden,  alleen low flow.  Morgen wordt de picc-lijn onder narcose een heel eind teruggetrokken en via rontgen gelokaliseerd.  En dan afwachten wat er gebeurd wanneer de lijn weer vol in gebruik wordt genomen.  En de stolling vervolgen.  Liefst pas nieuwe pac bij stabiele situatie.  
Voor dadelijk maar weer de olimel (soort tpv-voeding via haar gewone infuus in arm). En ze heeft een heel zeer blauw handje.  Er was een perifere bloedafname nodig  vanmiddag,  maar beide elleboogplooien zijn bezet. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten