En hier gebeurd altijd wel iets

Er was eens een klein huisje achter de sokjesboom. Daar woont een mama met een zooitje meiden.
Een meisje woont al in haar eigen huisje, tweede meisje bleef maar een paar jaar. Het derde en vierde meisje zijn geboren in Keppel, het vijfde meisje is ziek

woensdag 28 september 2016

OK 25

Om half 11 richting OK


Voor vertrek eerst nog bloedprikken ivm twijfels over de nierfunctie.  Daarna gelijk door naar OK.  Met de zilveren kroon op,  werd ze al voorlezend onder narcose gebracht.

Eerst wordt het jejunumkanaal opgerekt en een dikkere catheter ingebracht.  Daarna de oogarts,  dan de tandarts,  vervolgens botoxen door de revalidatiearts en als laatste de picc-lijn en heel uitgebreid lab prikken.
Geen idee hoeveel tijd het zal gaan kosten.

Vanochtend had ze er niet echt zin in.  Ze is erg moe en die bloeddruk wordt hoger, ook krijgt haar maagsap een ziekig geurtje.  Hopelijk in loop der dag meer duidelijkheid over hoe nu verder en kunnen we even naar huis.  Maar ze is echt ziek en zwak.

Half 12 chirurg belde net,  of de verdere losse tanden er ook uit mogen,  ja graag,  als je ze maar bewaard.  Op de achtergrond klonk het erg gezellig daar.

Operatie is goed gegaan.  Oogarts heeft uitgesloten dat er gisten op netvlies zitten en ook de oogzenuw zag er goed uit. Dan in het dus niet in haar brein geschoten.  Ingegroeide snijtandje is eruit en alle hoektanden ook. Maar tandjes ogen goed,  ondanks het vele spugen. Volgende controle pas nodig als de 3e kiezen er zijn. Bij haar is de volgorde van groei wat anders.  Botoxen is gebeurd.  Jejunum kanaal opgerekt.  Picc-lijn geplaatst. Veel lab ingezet.

Op verkoever ging het voorlezen verder en op de afdeling de picc-lijn protocollen ontvangen met uitleg,  daarna alles aangesloten.  Nog uitgebreid gesprek met kinderarts gehad.  Morgen starten we met bloeddruk medicatie. De nierecho's zijn beoordeeld door de nefrologen dat het geen gistaantasting is.  Morgen gaat het team zich er verder over buigen.  Ook nog een keer een extra bloedprikrondje omtrent de nierfunctie.  Mogelijk is het veroorzaakt door de inmiddels gestopte anti-gist infuusmedicatie (heeft nu nog maar een soort).
Daarna de hematoloog omtrent de anti-stolling ter voorkoming van trombose.

Ze ligt in bed,  erg duizelig en veel gespuugd,  en kan vandaag niet slapen.  Ze wil naar huis,  maar dat is voor nu even iets te veel... Morgen.  Morgen gaan we naar huis!

Vrijdag telefonisch overleg,  evt lab in streekziekenhuis.

Heel erg bedankt voor alle steun,  berichtjes,  kaartjes enz.

2 opmerkingen:

  1. dapper meiske.... wat veel allemaal, hopelijk brengen onderzoeken helderheid! Sterkte met afwachten nu....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ongelofelijk wat een werk er wordt verricht.. dat ze het allemaal kan hebben. Ook dat vind ik ongelofelijk. Hoe sterk moet je zijn... Jeetje, onder de indruk! Dikke knuffel voor jullie alletwee!

    BeantwoordenVerwijderen