En hier gebeurd altijd wel iets

Er was eens een klein huisje achter de sokjesboom. Daar woont een mama met een zooitje meiden.
Een meisje woont al in haar eigen huisje, tweede meisje bleef maar een paar jaar. Het derde en vierde meisje zijn geboren in Keppel, het vijfde meisje is ziek

dinsdag 27 september 2016

Dinsdag

De eerste spuugvrije nacht!!  Bij het wakker worden vroeg ze om haar telefoontje en ligt een spelletje te doen.  Een hele klus wanneer je je arm niet kan buigen.

Ze voelt zich vandaag een stuk beter,  de medicatie begint zijn werk te doen.  Ik verwacht dat het kaliumgehalte flink aan het opklimmen is.

Echo buik is al achter de rug en nu is ze in de speelkamer en geeft aanwijzingen voor de zilveren kroon met 25 erop.  Die ze morgen opzet naar OK.
Helaas toch weer spugen.

Daarna de ziekenhuisschool,  hoewel ze inmiddels volledig uitgeput is,  gaat ze door.  De gist is bekend,  een infuus minder,  gesprek volgt nog.

En de post bracht een giga berg kaarten,  geweldig!  Zelf ik kreeg nog felicitatiekaarten.  Ben nog nooit zoveel gefeliciteerd met jaardag. Heel erg bedankt voor alle steun,  medeleven en lieve berichtjes en attenties!

s Middags lekker in bad.  Ik kreeg hulp erbij,  want infuus moest droog blijven en badzitje miste fixatie.  Ze vond het heerlijk. Alle geuren van ziek-zijn van haar lijfje gespoeld.  Toen bed in en rest van middag voorlezen.  Weer even geoefend met rechtop,  ze is regelmatig duizelig.


En vanavond hoorde ik dat er nog oogonderzoek nodig is. Die gist kan ook op het netvlies wonen.  Maar dat onderzoek zal Eris niet vrijwillig ondergaan en de oogarts wil/kan niet op OK langskomen.

Er uiteindelijk gesprek arts.  Eris slaapt al een tijdje.  Gelukkig met onze eigen kinderarts,  die kent ons toch iets beter.  Verloop doorgesproken.  Fijn te voelen zo gehoord te worden.
Het vermoeden is ook,  dat die bacterie,  na die 2 vorige sepsissen nooit geheel is weggeweest.

Zoals het er nu uit ziet,  is het of haar brein,  of haar nieren. Tot heel recent nieren nog volledig perfect,  nu ineens lijken schors en merg niet duidelijk afzonderlijk meer.  Dat in combi met die torenhoge bloeddruk.  Morgen wordt er heel uitgebreid lab afgenomen op OK.

Arts kent onze wens na OK naar huis te willen (als ze zich goed genoeg voelt om de rit aan te kunnen),  tenzij...

2 opmerkingen: