En hier gebeurd altijd wel iets

Er was eens een klein huisje achter de sokjesboom. Daar woont een mama met een zooitje meiden.
Een meisje woont al in haar eigen huisje, tweede meisje bleef maar een paar jaar. Het derde en vierde meisje zijn geboren in Keppel, het vijfde meisje is ziek

zondag 25 september 2016

Zondag

In de nacht zakte de temp en liep het zuurstofgehalte in het bloed weer op.  De hartslag laag,  bloeddruk hoog. Gedurende lange tijd heeft ze het plafond uitgebreid bekeken.
De infusen doen haar pijn,  buik en hoofd en ook de OK-wond. Tegen half5 riep ze dat ik snel iets voor haar klaar moest maken en het spugen begon al.  Ook liep de temp weer wat op.  Gelukkig hebben we alle medicatie op de kamer.
Maar de nachten blijven kort.  Van half 2 tot half 7 bezig geweest met Eris en inloopjes medicatie.  Oef,  koppijn vandaag.

In de ochtend heb ik haar in ligwagen gelegd. Monitortje en pompen weggemoffeld en naar buiten. Even in het gras gezeten bij de fontein en naar het ruisen van de bladeren geluisterd.Daarna weer voorlezen.  Helaas infuus wordt te pijnlijk,  vlekken op arm.  Dus een nieuwe. Eris is boos,  nu zit ie in midden van arm en kan ze deze niet buigen.  Maar het is inmiddels 6e infuus in 2,5 week en diverse bloedafnames, en al zoveel mis-prik-gaatjes...  En daar kwam in opleiding zijnde student prikken.  Ik zag de bui al hangen,  dus gelijk in groot vat en de nadelen voor lief nemen.

Ze is uitgeput,  maar straks komen haar zusjes en baby Myllena.  Daar kijken we allebei erg naar uit!!

Zo fijn ff bij elkaar te zijn met alle meiden.  Eris kreeg wat kleinigheidjes en ook ik (morgen is mijn verjaardag).
Afscheid nemen voelt heftig.  Toen Tham en Eris ineens tegen huilen aanzaten,  voelde ik het ook wel branden.

Na het bezoek was ze volkomen uitgeput en sliep voor zessen al om vervolgens drie kwartier later spugend wakker te worden.

Eris heeft een flink kalium tekort,  dus krijgt ze nu kaliuminfuus.  Helaas al hele dag pijn op het andere infuus en nu ook de rode pijnlijke plek,  gesneuveld!

Het zevende infuus: na een hoop gehengel. ..  mislukt.  De plekken zijn zowat op,  haar armen zitten onder de gaatjes ook van de vele (mis) prikken.
Na een lange tijd zit er uiteindelijk een lopend,  pijnlijk infuusje dat uitsteekt tussen haar vingers.  Hele onder arm en hand in verband.  Ze kan geen kant meer op en wil alleen maar slapen.


Inmiddels zijn de 48u na OK voorbij en wordt de antibiotica gestopt.  En er zit een heel irritante mug in de kamer,  al dagen en we kunnen hem niet vinden,  maar zodra het donker wordt....

6 opmerkingen:

 1. Heftig allemaal. Fijn dat zusjes en Myllena komen, hopelijk geeft dat even afleiding en genietmomentje. liefs en kracht!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn dat de zusjes en nichtjes komen! Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vandaag-maandag- is het je verjaardag meld facebook. Ik wil je feliciteren maar t voelt een beetje gek zo met deze crisisopname. Desondanks hoop ik dat je goede dag hebt. Het mooiste cadeau zou natuurlijk zijn dat Eris weer opknapt! Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De laatste tijd ben je al "jaren ouder geworden" qua zorgen maken. Maar vandaag ben je in het echt een jaartje ouder....van harte gefeliciteerd. Hoop echt dat het een mooie dag wordt voor je/jullie en eris weer opknapt
  Knuf van ons hier
  X

  BeantwoordenVerwijderen