En hier gebeurd altijd wel iets

Er was eens een klein huisje achter de sokjesboom. Daar woont een mama met een zooitje meiden.
Een meisje woont al in haar eigen huisje, tweede meisje bleef maar een paar jaar. Het derde en vierde meisje zijn geboren in Keppel, het vijfde meisje is ziek

woensdag 18 juli 2012

#Strand

Tijdens de nacht wilde ze maar een ding: 'mama', bij elke controlle zei ze: 'ik wil mama'. Dus elk uur onderbroken en weinig slaap. Wel fijn dat op de nieuwe IC een stretcher mag.

In de ochtend was ze redelijk, dus werd de morfine alvast verlaagd, tja, wel heel vroeg. Om 11 uur mocht ze terug naar de afdeling #Strand. Tijdens rijden met bed had ze veel pijn, direct werd besloten de morfine toch weer omhoog te zetten.

Rest van de dag slaapt ze. Met tussenpozen wakker gemaakt voor controlle's en draaien op andere zij. Draaien doe ik zelf en daar zijn ze hier heel blij mee. Draaien blijft pijnlijk. De morfine staat weer op 1 maar ze blijft suf, bewegingloos en lege ogen, terwijl ze heel goed 'bij is'.Vanmiddag kwamen de plastische chirurgen nog even naar stuit kijken en foto's nemen. Stuit ziet er goed uit door steeds om en om op haar zij liggen en geen billen-schuiven. Orthopeed wil graag veel uitstel, maar lijfje gaat achteruit. Eerst herstellen, dan op de poli verder. Nursepractitioner kwam naar stoma kijken, ziet er goed uit. Chirurg kwam om te spreken over opstarten voeding.

Om 15u bleek er 10cc vocht in haar maag te zitten, er ging 10cc water bij.
Om 18u zat er 30cc vocht in maag, dus mag ze er nog geen water erbij. Vanavond weer kijken wat er in haar maag zit. De maag lijkt nog stil te liggen. Later op avond verder overleggen met artsen, in de nacht vermoedelijk de morfine naar beneden in de hoop dat de maag dan weer op gang komt. Ze heeft wel Perfalgan [paracetamol IV] en indien nodig zal de verminderde morfine met iets anders nog aangevuld gaan worden.

Vannacht weer een hoop actie en genieten van piepende monitors, maar het is heerlijk zo dichtbij haar te kunnen zijn.

Vandaag wel ff alle meiden aan telefoon gehoord, fijn!

1 opmerking:

  1. Volg jullie op de voet, lieve Carolien. Altijd fijn een update van je te lezen!! Liefs!!

    BeantwoordenVerwijderen