En hier gebeurd altijd wel iets

Er was eens een klein huisje achter de sokjesboom. Daar woont een mama met een zooitje meiden.
Een meisje woont al in haar eigen huisje, tweede meisje bleef maar een paar jaar. Het derde en vierde meisje zijn geboren in Keppel, het vijfde meisje is ziek

zaterdag 7 januari 2012

Ineens hebben we 2 bankhangers

Gisteravond weer spugen. De volledige voeding kwam eruit bij Eris. Tegelijkertijd ging het bij Thamber mis. Ze had al uurtje buikpijn en diarree. Handen te kort. En dan helpt Vera door even Eris tegen te houden en ook naar boven te rennen voor een broek voor Tham.

Vera is pas 7 en mag zo vaak helpen, zelfs Thamber al af en toe met kleine dingetjes. Alles draait om een ziek zusje.

Het spugen deed Eris goed. Sinds 4 uur 's middags had ze pijn [en maar knarsetanden]. Paracetamol hielp iets, maar echt helemaal weg, ging de pijn niet.

In avond meermalen wakker, onrustig. 's Avonds laat pakte ik een heel koud meisje [35,7C] uit bed, ondanks dat ze slaapt onder 4 laagjes wol, op een schapenvacht en een wollen hemd met lange mouwen onder de pyjama. Wat vocht ingespoten. Ze probeert nog bij mij te drinken, maar het lukt niet meer. Einde borstvoeding, wat ik haar met zoveel liefde gaf en graag nog zou veel langer had willen geven. Het doet me wel een beetje pijn, anderzijds ben ik zo dankbaar dat we dit zo'n tijd hebben kunnen doen. Eris eet of drinkt niks via de mond.

Vanaf 1 uur sliep Eris redelijk rustig. Vanochtend weer rode wangetjes en 37,4C. In de ochtend meestal wel okee, maar zakt af in loop van dag/avond. Het spoelen maar naar de ochtend verplaatst, ging redelijk. Pas bij de laatste spuit begon de pijn. Ik doe het nu na de catheter, een volle blaas klemt de darmen naar mijn idee.
Helaas is ze wel weer misselijk. Voeding al vrij snel laag gezet.
Thamber heeft flink buikpijn, ze begint te spugen. Een maag-darm virusje? Het eerste wat ik denk is, "als Eris het maar niet krijgt". Alles draait maar om Eris. Nu zitten hebben we 2 bankhangers met kotsbakjes. Best wel een schattig gezicht.

Vandaag komt de nieuwe voeding. Best spannend, zou ze die verdragen? Andere opties zijn er eigenlijk niet meer. Ze moet gaan groeien. Gister woog ze precies 9000 gram, 9 kg dus. Gisteravond volledige voeding retour, dus uhh, vandaag onder de 9

4 opmerkingen:

 1. klopt met spoelen en volle blaas. Tijdens het spoelen raakt de blaas nml nog voller omdat de dikke darm meer water opneemt Ik denk dat jij moet gaan spoelen met water met zout. (tip uit amerika)
  Dan neemt de darm het water niet zo snel op. Ze noemen het daar saline .. 950 ml water en 1 theelepeltje zout (geen kop erop)
  Gaat het er ook niet zosnel doorheen. Bij Rob hielp het niet, maar bij andere kinderen wel.
  Tja en balen dat uitgerekend nu bij jullie de buikgriep toeslaat. Kan Eris e niet bij gebruiken..
  Heel veel beterschap voor beide!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Spoel nu met 180 water. Is sarline net zoiets als Nacl? Daar spoelen we de blaas mee [nooit meer ontstekingen, en AB vrij]
  Ik denk niet dat de darm het zo snel opneemt, heb meer het idee dat het niet ver genoeg komt.
  Eris heeft [nog] geen buikgriep hoor, ik gooi het op voeding

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoop dat je meisjes weer gauw opknappen en zo een virusje is niet prettig in je huis, maar schoolgaande kinderen nemen ook weer van alles mee, en moeten dit doormaken, het is zo vreselijk tegenstrijdig ....en t blijft zo moeilijk voor Eris, hoop dat die nieuwe voeding aanslaat en ze wat betere weerstand kan opbouwen zo en wat aan gewicht toeneemt.
  Beterschap en dikke knuffel
  Jacky

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hopelijk slaat de nieuwe voeding aan en gaat de virus van Thamber Eris voorbij, het blijft kostbaar goed je kindjes.
  Heel veel sterkte met je meisjes en met jou dat je het volhoud Carolien xxxx

  BeantwoordenVerwijderen